Fruit Juice Matters

Wetenschap en gezondheidsinformatie over vruchtensap

Vruchtensap is meer dan alleen een verfrissend drankje. Fruit Juice Matters is een initiatief van AIJN, de vakorganisatie voor de Europese vruchtensappenindustrie. In België is deze vertegenwoordigd door de Vereniging van Fabrikanten, Bottelaars en Invoerders van Vruchtensappen, Groentensappen en Nectars (AJUNEC).

Fruit Juice Matters heeft als missie om meer bekendheid te creëren voor wetenschappelijke feiten over vruchtensap en misverstanden uit de wereld te helpen.

icon_science.png

Wetenschap, fruitsap en gezondheid

Fruit Juice Matters biedt evenwichtige, geloofwaardige en wetenschappelijke resultaten van onderzoeken over vruchtensap aan. Het gebeurt nog altijd dat feiten over vruchtensap verkeerd worden geïnterpreteerd of genegeerd, met als resultaat tegenstrijdige informatie die verwarrend kan zijn voor consumenten en gezondheidsprofessionals.

Voor meer wetenschappelijke informatie over vruchtensap
icon_whats_inside.png

Wat zit er in vruchtensap?

Vruchtensap is niets anders dan geperst fruit. Net als fruit bevat het van nature zo'n 10% aan suikers, terwijl de overige 90% uit onder meer water, vitamines en mineralen bestaat die direct afkomstig zijn uit de vrucht waaruit het sap is geperst.

Lees hier over de verschillende bestanddelen van vruchtensap
icon_diet.png

Fruitsap in uw voedingspatroon

Vraagt u zich af hoe vruchtensap past binnen uw voedingspatroon?

De afgelopen jaren zijn er veel vragen ontstaan rondom de gezondheidsaspecten van vruchtensap. Dit kan leiden tot onduidelijkheid. Onze informatie geeft u de mogelijkheid om feiten en fictie van elkaar te onderscheiden.

icon_production.png

Van pluk tot glas

Weten wat de oorsprong is van ons eten en drinken, is belangrijk. Vruchtensap is rechtstreeks afkomstig van het fruit waaruit het geperst is. Europese wetgeving verbiedt het toevoegen van stoffen aan vruchtensap. Als er ‘vruchtensap’ op de verpakking staat, zit er dus nooit toegevoegde suiker in.

Vruchtensapfeitje

De gemiddelde Belg eet minder groente en fruit dan wordt geadviseerd. Vruchtensap kan je positieve voedingsstoffen leveren als aanvulling op de fruitconsumptie.

Blog

Thais_Cesar.jpg

15/11/2017
Dr. Thais Cesar vervoegt het SEP

Lees meer

Evenementen

17
11 2017
-
18
11 2017

Fruit Juice Matters op Voedings- en Gezondheidscongres

[event.read_more]
30
11 2017

Fruit Juice Matters op Herfststudiedag van Het VBVD

[event.read_more]

Meer informatie nodig?

Ga naar onze contactpagina en neem contact op met het Fruit Juice Matters-team.