100% sinaasappelsap bevat meer hesperidine dan vitamine C 

100% sinaasappelsap bevat meer hesperidine dan vitamine C 

In feite is 100% vruchtensap een van de weinige natuurlijke bronnen die de flavonoïde hesperidine bevat. Hesperidine is een polyfenol dat voorkomt in de witte schil en het membraan van citrusvruchten en dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft en de elasticiteit van de bloedvaten positief beïnvloedt.

100% sinaasappelsap bevat meer hesperidine dan vitamine C 

Terwijl 100% sinaasappelsap bekend staat als een goede bron van vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, bleek uit het IPSOS-onderzoek dat tweederde van de Europese beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg onduidelijk was of 100% van de vruchtensappen carotenoïden en polyfenolen bevatten. In feite is 100% vruchtensap een van de weinige natuurlijke bronnen die de flavonoïde hesperidine bevat. 

Hesperidine is een polyfenol dat voorkomt in de witte schil en het membraan van citrusvruchten en dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft en de elasticiteit van de bloedvaten positief beïnvloedt. Hesperidine heeft een beslissend voordeel ten opzichte van andere antioxidanten. Door zijn chemische structuur is het effectief in zowel waterige als vette oplossingen, wat betekent dat het zijn beschermende werking kan uitoefenen, zowel in celvloeistoffen en op de membranen als in de vet-eiwitverbindingen in het bloed. 

Rangel-Huerta et al. onderzochten de effecten van polyfenolen in sinaasappelsap op het antioxidantensysteem en op de oxidatieve stress markers. Het onderzoek concludeert dat regelmatige consumptie van sinaasappelsap kan helpen om het DNA te beschermen tegen schade en lipidenperoxidatie en om antioxidantenenzymen te wijzigen. 

Studies zoals dat van Morand et al. tonen aan dat hesperidine verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de endotheelceleigenschappen, waardoor de vasculaire beschermende effecten verbeteren. Alle vruchtensap in Europa wordt regelmatig gecontroleerd op veiligheid en samenstelling tijdens het productieproces door een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, SGF International genaamd. Nieuwe gegevens van SGF International tonen aan dat 100% sinaasappelsap nog meer hesperidine levert dan vitamine C - ongeveer 78 mg hesperidine in een kleine portie van 150 ml.

Zie hieronder voor het volledige rapport.
AIJN_infographic_Hesperidin_NL