Bevindingen van het nieuwste onderzoek naar fruit, vruchtensap en suikers

Download het rapport aan het eind van het artikel

Fruitjuicematters

Samenvatting van het wetenschappelijk symposium van de AIJN (Europese Vereniging van Vruchtensap en Nectar Industrie) gehouden in oktober 2018 in Brussel 

Suikers en vruchtensappen staan ​​centraal in een van de meest levendige gezondheidsdebatten van onze tijd. Consumenten over de hele wereld worden aangemoedigd om hun consumptie van groenten en fruit te verhogen en tegelijkertijd hun verbruik van de zogenaamde vrije suikers te verminderen, een term die is bedacht door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om 'alle mono- en disachariden' te beschrijven die door de fabrikant, kok of consument toegevoegd worden aan het voedsel, maar ook de suikers die van nature aanwezig zijn in honing, siropen en vruchtensappen." 

Maar hoe zit het met vruchtensap? Zorgt de focus op individuele voedingsmiddelen en voedingsstoffen ervoor dat we het totaalbeeld van holistische voeding uit het oog verliezen? En wat zijn de gevolgen voor de officiële voedingsadviezen die gebaseerd zijn op wetenschappelijk bewijsmateriaal? 

Enkele van 's werelds meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van voeding, metabolisme en plantaardige bio-activa zijn onlangs samengekomen in Brussel om de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van de gezondheidseffecten van fruit en 100% vruchtensappen uit te leggen, te onderzoeken en te ontwikkelen. Hun presentaties en discussies benadrukken de complexiteit van de problemen, stellen enkele hypotheses in vraag die het debat bepalen en suggereren dat de voordelen van een verhoogde consumptie van puur vruchtensap opwegen tegen de mogelijke risico's die geassocieerd worden met suikers.  

Zie hieronder voor het volledige rapport.
AIJN SYMPOSIUMREPORT