Over AIJN

Als vakorganisatie voor de Europese vruchtensapsector vertegenwoordigt AIJN de volledige keten, van de fruittelers tot de verpakkers van het eindproduct. AIJN werd opgericht in 1958, en ons hoofdkantoor bevindt zich vandaag in het hart van de Europese wijk in Brussel.

 

Als non-profitorganisatie promoten we de belangen en producten van de Europese vruchtensapsector. AIJN is geregistreerd in het Europees Transparantieregister (een gezamenlijk register van de Europese Commissie en het Europees Parlement).  Dit register is een database van lobbykantoren, individuele personen, ngo's en andere organisaties die hun stempel willen drukken op de EU-wetgeving. Meer informatie over het Europees Transparantieregister vindt u hier.  

AIJN moedigt de leden al sinds de oprichting in 1958 aan om de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten te verbeteren. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van AIJN.  

 Het AIJN-ledenbestand bestaat uit:  
 
Volwaardige leden 
- Nationale vakorganisaties voor de vruchtensapsector of vruchtensapbedrijven uit de EU-lidstaten.    

Geassocieerde leden 
- Nationale vakorganisaties voor de vruchtensapsector uit landen buiten de EU (kandidaat-lidstaten van de EU).  

Waarnemende leden 
- Nationale vakorganisaties voor de vruchtensapsector uit landen buiten de EU (geen kandidaat-lidstaten van de EU), individuele bedrijven zoals toeleveranciers en verpakkers, en internationale organisaties die actief zijn in de vruchtensapsector. 

Voor meer informatie over de leden kunt u terecht op de website van AIJN.